20 mai 2011

Adevarul ne informeaza ca Politia Brasov a inceput, in sfarsit, cercetarile in cazul vandalizarii statuii lui Avram Iancu

Montaj foto: Adevarul Brasov
Dupa ce ieri am publicat pe blog stirea referitoare la vandalizarea bustului lui Avram Iancu, romanii au inceput sa se sesizeze asupra acestui fapt.
Stirea a fost preluata de ZiaristiOnline, Ziare.ro, Vlad-Mihai, Dan Tanasa, NapocaNews, Uniristu', Ziare pe net, Soim.ro. A venit si randul presei scrise - prin Adevarul Brasov. Tot Adevarul ne instiinteaza ca Politia din Brasov a demarat cercetarile in cazul vandalizarii statuii Craisorului Muntilor. Redau mai jos stirea aparuta in Adevarul:

Bustul Crăişorului Munţilor, din apropierea fostei uzine Metrom, a rămas fără literele care formau numele personajului istoric şi citatul care îl însoţea. 
Update ora 16.50 Poliţiştii Secţiei 4 s-au deplasat la faţa locului pentru cercetări, după ce „Adevărul de Seară“ a semnalat vandalizarea statuii lui Avram Iancu. Dosarul a fost înregistrat cu autor necunsocut şi oamenii legii au deschis o anchetă pentru furt.  
Situaţia ne-a fost sesizată de către blogul axioma-anonima. Din fotografiile primite pe adresa redacţiei, se vede cum de pe bustul liderului paşoptist au dispărut literele metalice care compuneau numele său, perioada în care a trăit şi citatul:„Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd naţia fericită“.

Speram ca Politia Brasov sa finalizeze cercetarile in privinta celor care au vandalizat statuia lui Avram Iancu si asteptam ca Primaria Brasov sa intervina in redarea imaginii initiale a statuii simbolului national Avram Iancu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu